Vanhan Suurtorin ja Brinkkalan pihan alueella toimii Turun Suurtorin keskiaika ry:n lisäksi lukuisia muita toimijoita, joista useat pitävät ovensa auki myös Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoiden aikaan.

Brinkkalan talossa sekä Brinkkalan pihalla toimii useita viehättäviä pieniä putiikkeja ja toimijoita. Luostarin välikadun makasiineissa majaansa pitävät myös erilaiset käsityöläisputiikit. Brinkkalan talon toisesta kerroksesta löydät joulumarkkinoiden aikaan Joulukahvilan.

Vanhan Suurtorin ja Brinkkalan alueen toimijoita:

TAITO VARSINAIS-SUOMI JA TAITO SHOP

Taito Shop on elävä käsityön tavaratalo keskellä Turun vanhaa kaupunkia. Liike on avoinna maanantaista perjantaihin klo 11-17 ja Joulumarkkinoiden aikaan lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-17.

www.taitoshop.fi 

www.taitovarsinaissuomi.fi

Osoite: Vanha Suurtori 3, Brinkkalan talo.

DESIGN BUTIKEN

Uuden muotoilun yhdistyksen Design Butiken pop-up -kaupasta löytyy ihanat lahjaideat kotimaisilta valmistajilta. Pop-up on avoinna jouluun asti tiistaisin klo 13-17 ja torstaisin klo 11-15 sekä kaikkina joulumarkkinaviikonloppuina klo 11-17.

Osoite: Vanha Suurtori 3, Brinkkalan talo (Taito Shopin sisäänkäynti).

TURKUSEURA JA FÖRIPUOTI

Turkuseura on jokaisen turkulaisen ja Turun ystävän yhdistys. Turkuseura järjestää murteeseen, Turun historiaan, kulttuuriin ja kaupunkisuunnitteluun liittyviä tapahtumia sekä julkaisee Suomen Turku -lehteä ja Turku-aiheisia tuotteita. Brinkkalan talossa sijaitseva Föripuoti-kauppa tarjoilee omia Turku-tuotteita sekä muiden turkulaisyrittäjien tuotteita. Turkuseuran Föripuoti on avoinna arkisin ti-pe klo 11-17 ja joulumarkkinaviikonloppuisin la-su klo 11-17.

https://turkuseura.fi/

Osoite: Vanha Suurtori 3, Brinkkalan talo.

AARRE TURKU

Aarre Turku on täyden palvelun 2ndhand shop, jonne asiakkaat voivat tuoda pieneksi jääneet lasten vaatteet sekä asusteet ja kirpputori hoitaa tuotteiden hinnoittelun, esillepanon sekä myynnin asiakkaan puolesta. Konseptin tarkoitus on säästää asiakkaalta aikaa ja vaivaa, tehden asiakkaiden arjesta helpompaa ja tuoda kierrätys tutuksi myös heille, jotka eivät koe omakseen asioida itsepalvelu kirpputoreilla. Liike on auki tiistaista sunnuntaihin klo 11-17.

https://aarreturku.fi/

Osoite: Vanha Suurtori 3, Brinkkalan talo (Föripuodin sisäänkäynti).

BRINKKALA & BRINKKALAN GALLERIA

Brinkkalan Galleriassa on esillä Vanumamma – Aline Grönbergin ja Turun Vanun tarina. Näyttely on avoinna kaikkina markkinapäivinä klo 10-18. Galleria sijaitsee Brinkkalan talon toisessa kerroksessa.

Lisäksi Brinkkalan toisen kerroksen juhlatiloissa, Vihreässä salissa, toimii Joulumarkkinoiden aikaan Joulumarkkinakahvila, joka on avoinna klo 11-17. Kahvilaa pitää Suomen Meriruokakeittiö Oy.

Osoite: Vanha Suurtori 3, Brinkkalan talo.

TURUN KIRJAKAHVILA

Turun Kirjakahvila palvelee Brinkkalan sisäpihalla joulumarkkinoiden ajan klo 11-17. Muulloin kahvila on auki arkisin klo 12-18 sekä tapahtumien aikana. 40-vuotiaasta kulttuurikahvilasta saa riisipuuroa, vegaanileivonnaisia, zapatistikahvia, divarilöytöjä ja alakulttuurin tuntua. Kirjakahvilan maksuton kulttuuriohjelma järjestetään pääosin vapaaehtoisvoimin ja se koostuu mm. kesäkeikoista, ulkoilmaelokuvista, lukupiireistä ja kirpputoreista.

https://www.kirjakahvila.org/

Osoite: Vanha Suurtori 3, Brinkkalan piha.

KÄSINTEHTY – ANNE LUNDÉN

Anne Lundénin puoti on täynnä kotimaista ja käsintehtyä itselle iloksi ja pukinkonttiin. Puodissa on paikan päällä mahdollisuus myös seurata tuotteiden valmistumista kansgaspuilla tai käsin. Käsintehty on avoinna joulumarkkinapäivinä klo 11-17. Tervetuloa päin Brinkkalaa!

http://www.kasintehty.fi/

Osoite: Vanha Suurtori 3, Brinkkalan piha.

BRINKKALAN OUTOLINTU

Brinkkalan Outolintu on vuonna 1998 perustettu taiteilijoiden ja käsityöläisten osuuskunnan ylläpitämä liike ja galleria vanhan Turun ytimessä Vanhan Suurtorin sisäpihalla. Outolintu myy suomalaisten käsityöläisten keramiikasta, kankaasta ja langasta, nahasta, kumista ja puusta valmistamia koriste- ja käyttöesineitä.

Outolintu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 11-18 sekä Joulumarkkinoiden aikaan lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-17.

https://brinkkalanoutolintu.fi/

Osoite: Vanha Suurtori 3, Brinkkalan piha.

VILLAT JA FRILLAT

Luostarin välikadun makasiineissa toimiva jouluinen kausimyymälä Villat ja Frillat tarjoaa myyntituotteinaan muun muassa villasukkia, lapasia, pipoja, kaulahuiveja ja piparkakkutaloja. Myytävänä on myös naisten vaatteita, kynttilöitä, koristetyynyjä, sateenvarjoja ja astioita.Villat ja Frillat on avoinna kaikkina markkinaviikonloppuina klo 11 – 17.

Osoite: Luostarin välikadun makasiinit.

UUDEN MUOTOILUN JOULUMARKET

Vanhan suurtorin naapurissa, vanhassa Rettigin tehtaassa järjestetään 27.–28.11. Uuden Muotoilun Joulumarket. Mukana on kattava valikoima vastuullisesti valmistettuja vaatteita, asusteita, koruja, grafiikkaa ja sisustusta yli 50 designmerkiltä. Shoppailun lomassa voi vaikka osallistua taidepajaan, istahtaa muotokuvapiirroksen malliksi tai pysähtyä nauttimaan videotaiteesta. 

Koko ohjelma ja myyjät löytyvät osoitteesta:  https://www.facebook.com/events/6195443187197052

Osoite: Rettigin tupakkatehdas, Nunnankatu 4.