Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoiden ohjelmistossa on kaikkina tapahtumaviikonloppuina monenlaista nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Ohjelmiston suunnittelussa ja toteutuksessa on otettu huomioon tapahtuman erityisjärjestelyt kuten turvavälien säilyminen, ja tänä vuonna joulumarkkinoiden tunnelmallisia esityksiä pääseekin seuraamaan ennen kaikkea turvallisin mielin. Joulumarkkinoilla kävijöitä ihastuttaa tänäkin vuonna Circus Duo Nerg & Nivala, joka toteuttaa markkinakävijöille pieniä hyvänmielen tempputuokioita markkinavilskeen keskellä.

Circus Duo Nerg & Nivala eli Antti Nerg ja Markus Nivala ovat esiintyneet Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoilla jo kymmenenä vuotena. Tämän vuoden markkinoilla sirkuslaiset jalkautuvat Vanhalle Suurtorille ja kiertelevät torialuetta tarjoten markkinakävijöille ikiomia, henkilökohtaisia sirkustemppuja. 

-Tänä vuonna konseptimme toimii niin, että pyrimme itse juttusille markkinoilla vierailevien kävijöiden kanssa sen sijaan, että yleisö kokoontuisi katsomaan meitä. Tarjoamme heille mahdollisuuden nähdä joulukalenteritempun, “sika säkissä”-tempun tai arvotun yllätystempun, Markus Nivala kertoo uudesta konseptista.

Nivala kertoo että lyhyissä jouluisissa esityksissä on teatraalinen, jopa sketsimäinen tunnelma. Tämän vuoden konsepti on täysin uusi, eikä kaikkia joulukalenterin yksityiskohtia ole vielä tiedossa, sillä konsepti hioutuu duon harjoitellessa temppujaan ahkerasti ennen joulumarkkinaviikonloppuja. Duo aikoo esittää markkinoilla temppuja tutusta temppukavalkadistaan sekä aivan uusia, varta vasten joulumarkkinoita varten harjoiteltuja temppuja. 

-Yleensä esityksissämme on mukana taustamusiikkia, mutta näissä tempputuokioissa aiomme tuottaa kaiken musiikin ja taustaäänet itse. Ehkäpä toinen tekee taustalle musiikin kun toinen esiintyy, ei voi vielä tietää! Nivala vihjaa.

Antti Nerg ja Markus Nivala ovat toteuttaneet esityksiä yhdessä jo viisitoista vuotta, joten duoa voisikin kutsua sirkustaiteen konkareiksi. Ammattimaisuus näkyy myös varmassa otteessa jolla uutta konseptia lähdettiin joulumarkkinoille toteuttamaan. Duon tärkeimpänä tehtävänä joulumarkkinoilla on levittää markkinavierailijoille iloista joulumieltä ilahduttavien, hauskuuttavien ja hämmästyttävien hetkien kautta.

-Meistä on aina ollut mukavaa esiintyä Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoilla, ja on ikävää että tänä vuonna ei voida tehdä show’ta isommalle yleisölle. On kuitenkin ennen kaikkea innostavaa päästä kokeilemaan uusia kujeita ja saada suunnitella näitä pieniä esityksiä varta vasten joulumarkkinoita varten. Meille joulumarkkinoilla esiintyminen on vuosittainen perinne, ja tänä vuonna odotamme erityisesti henkilökohtaisia kohtaamisia markkinavierailijoiden kanssa, Markus Nivala kertoo.

Circus Duo Nerg & Nivala on markkinoilla paikalla jokaisena markkinapäivänä klo 12-16.