Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoilla on jo useana vuonna toteutettu Joulukoristeiden vaihtopiste, joka on ympäristöystävällinen ja kestävä valinta kotoa löytyvien joulusomisteiden päivittämiseen.

Vaihtopisteen taustalla on tuo tullessas, vie mennessäs -ajatus. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että itselle käyttämättömäksi jääneet joulun somisteet voi jättää vaihtopisteeseen ja napata mukaan itseä miellyttäviä koristeita. Koristeita voi myös ottaa, vaikkei mukana olisikaan mitään vaihtopisteeseen tuotavaa.

Markkinakävijöiden keskuudessa Joulukoristeiden vaihtopiste on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta ja palaute pisteessä on ollut pelkästään myönteistä: ”Useat kävijöistä ovat jopa yllättyneet huomatessaan, että vanhojen koristeiden kierrättämiseen löytyy tällainen ympäristöystävällinen vaihtoehto,” tapahtuman tuottaja Suvi Kotilainen kertoo.

Alkujaan Joulukoristeiden vaihtopisteen toteutuksen taustalla olikin idea siitä, että vanhat koristeet saisivat uuden kodin roskalavalle päätymisen sijaan.

Tapahtuman päätyttyä ylijääneet koristeet on lahjoitettu vuosittain vaihtuvaan lahjoituskohteeseen. Tänä vuonna tapahtuma lahjoittaa ylijäämäkoristeet Varsinais-Suomen Sininauha ry:lle.

Joulukoristeiden vaihtopiste löytyy tapahtuma-alueelta, Brinkkalan sisäpihalta. Vaihtopiste on avoinna vielä lauantaina ja sunnuntaina 14.–15.12.2019 klo 11–17.

Lisätiedot:
Tiina Hartikainen
projektityöntekijä

040 132 9994
tiina@keskiaikaisetmarkkinat.fi
www.suurtorinjoulumarkkinat.fi