Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat, yhteistyössä Varsinais-Suomen Sininauha ry:n kanssa, toteuttaa joululahjakeräyksen Turun seudun syrjäytyneiden ja syrjäytymisvaarassa olevien hyväksi. Joululahjakeräys järjestetään Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoiden tapahtumapäivinä 23.–24.11., 30.11.–1.12., 7.–8.12. ja 14.–15.12.2019 klo 11–17 Vanhalla Suurtorilla.

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat kutsuu nyt kaikki neulomaan paketteja apua tarvitseville!
Joulukeräykseen kerättävät lahjoitukset voivat olla lämpimiä paketteja, kuten esim. neulottuja villasukkia, lapasia, pipoja tai kaulahuiveja. Lähtökohtaisesti keräykseen toivotaan itseneulottuja lahjoja, mutta myös kaupasta ostetut paketit käyvät. Tärkeää kuitenkin on, että lahjat ovat ehjiä, siistejä ja puhtaita. Valmiiksi paketoituihin lahjoihin on hyvä liittää lappu, jossa kerrotaan paketin sisältö ja neuloksen koko. Halutessaan mukaan voi liittää pakettikortin tai henkilökohtaisen joulutervehdyksen paketin vastaanottajalle.

Varsinais-Suomen Sininauha ry mahdollistaa yhteistyön avuntarvitsijoiden ja Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoiden välillä. Sininauha ry toimittaa vastikkeetta kerätyt lahjoitukset jouluksi Turun kaupungin toimipisteisiin: Sillankorvan ensisuojaan, Sirkkalan päiväkeskukseen ja Millin terveysneuvontapisteeseen. Jos joulupakettilahjoituksia tulee runsaasti, loput paketeista jaetaan Sininauha ry:n asiakkaille.

Yhteistyö joululahjakeräyksen muodossa on molemmille tahoille hyvin luontevaa, sillä niin Sininauha ry:n kuin Turun Suurtorin keskiaika ry:n toiminnan tarkoituksen keskiössä ovat ihmisyys ja moninaisuuden kunnioittaminen. Keräyksen tarkoituksena on muistuttaa lähimmäisestä välittämisen tärkeydestä sekä ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja yksinäisyyttä, sillä joulu saapuu vuosittain elämäntilanteesta riippumatta.

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat haluaa painottaa keräyksessä sitä, että pienenkin yksittäisen joululahjan merkitys voi olla apua tarvitsevalle suuri. Ihmiset, jotka kärsivät vähävaraisuudesta, asunnottomuudesta tai muista henkilökohtaiseen elämään liittyvistä haasteista, voivat jäädä kaikille kuuluvien jouluperinteiden ulkopuolelle, mitä keräyksen kautta halutaan ehkäistä.

Lahjoitukset voi toimittaa tapahtuman aikana Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoiden infopisteen keräyskoriin. Infopiste sijaitsee tapahtuma-alueella Brinkkalan talon edustalla.

Muistetaan ja ilahdutetaan tänä jouluna yksinäistä tai apua tarvitsevaa lämpimällä joulutervehdyksellä!

 

Varsinais-Suomen Sininauha on yhdistys, jonka asiakaskohderyhmää ovat eri ikäiset pitkäaikaistyöttömät, päihde- ja mielenterveysongelmista kärsivät sekä rikostaustaiset ja vankilasta vapautuvat. Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on tehdä monipuolista vertais- ja vapaaehtoistyötä, päihdetyötä, kansalaistoimintaa ja palveluohjausta; tukea syrjäytyneiden ja syrjäytymisvaarassa olevien ihmisten elämänhallintaa ja arkea; järjestää koulutusta ja tiedotusta verkosto- ja yhteistyökumppaneille sekä toimia matalan kynnyksen kohtaamispaikkana eri ihmisille ja ryhmille. Yhdistys tekee yhteistyötä yli rajojen. Sen keskeisenä työalueena on päihdehaittojen ja syrjäytymisen ehkäisy.

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat järjestää yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys Turun Suurtorin keskiaika ry. Neljänä joulunalusviikonloppuna toteutettava joulutapahtuma kerää vuosittain Vanhalle Suurtorille n. 100 000 kävijää. Tämän lisäksi Turun Suurtorin keskiaika ry järjestää vuosittain Suomen suurimman keskiaika- ja muinaistapahtuman Keskiaikaiset markkinat.

 

Lisätiedot Varsinais-Suomen Sininauha ry:
Minski Niemi
palveluvastaava
p. 046 922 0521
minski.niemi@vs-sininauha.fi

VV2 -Vastuullisesti Vapauteen-
Varsinais-Suomen Sininauha ry.
https://vs-sininauha.fi/

Lisätiedot Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat:
Suvi Kotilainen
tuottaja-toiminnanjohtaja
p. 040 132 9992
suvi@keskiaikaisetmarkkinat.fi

Turun Suurtorin keskiaika ry
Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat
www.suurtorinjoulumarkkinat.fi