Vanhan suurtorin joulumarkkinat turku Kuva Eeva-Maija Haukka 98000

På Gamla Stortorgets Julmarknad njöt vi av julstämning under fyra veckoslut, 25−26.11, 2−3.12, 9−10.12 och 16−17.12.2017. På julmarknaden fick besökarna stifta bekantskap med ett gammaldags marknadsvimmel med hantverksprodukter av hög kvalitet och genom smakliga läckerheter samt ett mångsidigt program för hela familjen.
På Gamla Stortorgets Julmarknad upplevde vi i år några oförglömliga stunder. Cirkusduon Tiuke och Tuiskus hisnande trix och eldshow, vackra och stämningsfulla musiknummer, Lucia på Brinkkalahusets balkong, de glada tomtarna Tuike och Torsti samt Stjärngossarna, Den dansande julkalendern av Regionala danscentret i Västra Finland och Julgubben med familj skapade minnesvärda upplevelser och en resa till en gammaldags jul.
I utomhusskådespelet som spelades under varje marknadsdag var vi i år i året 1917 för att hedra 100-årsminnet av Finlands självständighet. Skådespelet, som var mer omfattande än förut, förverkligades som en del av programmet för jubileet Finland 100. Sammanlagt femton amatörskådespelare deltog.
Föreningen Turun Suurtorin keskiaika ry tackar alla evenemangets besökare, försäljare, artister, talkoarbetare och samarbetspartners, som deltog i att skapa julstämning under fyra veckoslut före jul.
Gamla Stortorgets Julmarknad lockade i år inalles 98 000 besökare.
Välkommen att uppleva en gammaldags julstämning igen i nästa år!