Föreningen Turun Suurtorin keskiaika ry letar efter flitiga frivilliga för Gamla Stortorgets Julmarknad på evenemangsveckosluten 23–24.11, 30.1.1–1.12, 7–8.12 och 14–15.12.2019. Vi har öppnat registreringen av frivilliga på våra webbsidor. Man kan fylla i ett formulär direkt på webben [https://forms.gle/1aJ1CH1qmzk5CYED7]

På Gamla Stortorgets Julmarknad får de frivilliga arbeta med bland annat uppgifter som berör bygge av evenemangets kulisser, medverkan i städteamet samt i infopunkten som servicepersonal. Av de frivilliga förutsätts inga tidigare kunskaper om arbete i evenemangsproduktion – endast en käck attityd och juligt sinne! Alla frivilliga utbildas i sina uppgifter.

Arbetet förutsätter frivilligt engagemang och ger ingen lön. Däremot erbjuds de frivilliga ett trevligt samfund, insyn i evenemangsproduktion, varierande arbetsuppgifter, mat under talkodagarna samt kaffe och saft under alla evenemangsdagar.

Det frivilliga arbetet är vid sidan om praktiskt arbete även en möjlighet att få se hur ett stort, juligt evenemang byggs upp i kulisserna. Ifjol besöktes Gamla Stortorgets Julmarknad av ca 100 000 personer.

Gamla Stortorgets Julmarknad är ett julevenemang för hela familjen med gratis entré. Julmarknaden arrangeras på Gamla Stortorget i Åbo under fyra veckoslut före jul: 23‒24.11, 30.11‒1.12, 7‒8.12 och 14‒15.12.2019 kl. 11‒17. Gamla Stortorgets Julmarknad arrangeras av en allmännyttig förening som inte strävar efter vinst, föreningen Turun Suurtorin keskiaika ry.

 

ARBETSUPPGIFTER

Kundservice
Servicepersonalen arbetar bland annat i Infopunkten och i bytespunkten för julpynt. Evenemangets Infopunkt ligger framför Brinkalahuset. I Infopunkten berättar de frivilliga om evenemangets program för publiken, ger anvisningar samt hjälper vid behov i en nödsituation. Dessutom finns föreningen Turun Suurtorin keskiaika ry:s produkter och varm saft till salu i Infopunkten. Det juliga lyckohjulet går också att spela varje dag vid Infopunkten.

Uppgifter i personalens pausutrymmen
De frivilliga som tar hand om personalens pausutrymmen bjuder på kaffe, te och varm saft samt ser till att utrymmet är städat. Vid behov hjälper de som arbetar här andra team i löpande ärenden.


Uppgifter i artisternas pausutrymmen
Artisternas pausutrymmen tas om hand av frivilliga, som arbetar vid Gala Stortorgets Julmarknads dräktförråd. I deras uppgifter ingår olika uppgifter för att upprätthålla ordningen i pausutrymmet, såsom reparationer av artisternas dräkter under evenemangsdagarna samt att sköta om att utrymmet hålls snyggt.


Team som bygger och tar ner evenemangets kulisser
Byggteamet ser till att Julmarknadens kulisser och rekvisita är på sina rätta ställen då evenemanget startar. Teamet som tar ner kulisserna ser till att få allt tillbaka i förrådet då evenemangsdagen är över.


Rengöring
Rengöringsteamet tar hand om trivseln på evenemangsområdet och ser till att området hålls rent. Rengöringsteamet hjälper vid behov även andra frivilliga team i löpande ärenden.


Vi ses på Julmarknaden!

Du kan fylla den elektroniska anmälningen till frivilligarbete HÄR.

 

Tilläggsuppgifter:
Tiina Hartikainen
projektarbetare
tfn 040 132 9994
tiina@keskiaikaisetmarkkinat.fi