Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat järjestetään jälleen neljänä adventtiviikonloppuna 26.–27.11., 3.–4.12., 10.–11.12. ja 17.–18.12.2022. Perinteisessä pääsymaksuttomassa ulkoilmatapahtumassa Vanhalla Suurtorilla nähdään tänäkin vuonna monipuolinen kattaus käsityö- ja elintarvikemyyjiä sekä koko perheelle sopivaa ohjelmaa jokaisena markkinapäivänä. 

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat sijoittuu teemallisesti vanhaan aikaan, mikä merkitsee tapahtumassa paitsi vanhan ajan perinteiden kunnioittamista myös omaleimaista tunnelmaa Vanhan Suurtorin historiallisissa puitteissa. Joulumarkkinatorin myyntipisteissä perinteikkyys näkyy tuotteiden esillepanossa, myyntikojujen somistuksessa sekä myyjien vanhan ajan teeman mukaisessa pukeutumisessa. Myynnissä on laadukkaita käsityötuotteita ja ruokamyyjien kojuilla tarjolla on niin perinteikkäitä kuin uusiakin jouluherkkuja. Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoiden perinteikkyyttä korostaa myös tapahtuman oma pitkäikäisyys, sillä joulumarkkinoita on vietetty Vanhalla Suurtorilla yhtäjaksoisesti vuodesta 1990.

Joulumarkkinanäytelmä, jonka kolme erillistä näytöstä esitetään jokaisena markkinapäivänä, sukeltaa tällä kertaa vuoteen 1911. Ihmettelyä herättää niin joululaulujen käännökset, kuusikaupat kuin joulujuhlien suunnittelukin.

Päivittäin pääsee myös kurkistamaan Pukin pajaan ja tontutkin viihdyttävät markkinakävijöitä. Monipuolisessa ohjelmassa on muun muassa myös sirkusesityksiä, tiernaryhmää ja lauluesityksiä. Tietoa tapahtumasta tarkemmin verkossa: www.suurtorinjoulumarkkinat.fi Muutokset ohjelmassa mahdollisia.

Ohjelmallisen tapahtuman järjestää yleishyödyllinen voittoa tavoittelematon yhdistys Turun Suurtorin keskiaika ry.

Meri Vuohu
hallintojohtaja, myyjävastaava
Turun Suurtorin keskiaika ry
+358-40 132 9993
meri@suurtorinkeskiaika.fi
(tai meri@keskiaikaisetmarkkinat.fi)